Jonathan Svensson gjorde åtta mål när Ystad vann en ny match i European League på tisdagskvällen. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Ny skalp för YIF i European League

Uppdaterad
Publicerad

Ystad IF:s handbollsherrar vann på tisdagskvällen ytterligare en match i European League. Förra veckan vann de mot Flensburg hemma och nu borta mot franska Pays d-Aix.

Ystad började starkt och ledde inledningsvis med 7-10. Sen kom några tekniska fel och vid pausvilan hade PAUC dragit ikapp och förbi till 17-12.

– Även om vi låg under i paus hade vi en fin känsla, säger tränaren Oscar Carlén till Ystads Allehanda efter matchen.

Målvakten fick skott i huvudet

Målvakten Niklas Kraft var en av de stora hjältarna i YIF,  som trots att han fick ett skott i huvudet i slutet av matchen hade en räddningsprocent nära 45, en annan var Jonathan Svensson som gjorde åtta mål  och veteranen Kim Andersson som satte sju mål.

Anton Månsson var hundraprocentig på sina sex avslut, Ebbe Stankiewicz 5, Linus Fernebrand 3, Johan Dahlin 2, Julius Lindskog Andersson 2 och Christoffer Svensson, Philip Stenmalm, Kasper Palmar gjorde ett mål var.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.