Poliser står längs väg E65 mellan Svedala och Malmö. Foto: Johan Nilsson/TT

Misstänkt stenkastning mot bilar på E65 och E6

Uppdaterad
Publicerad

Två förare drabbades av misstänkt stenkastning inom loppet av en timme. Det skedde utanför Rydebäck och vid Sturupsrondellen.

Polisen uppgav att en person fått en sten kastad på sin bil på E65 strax innan Sturupsrondellen på E65 i riktning mot Ystad. Den misstänkta stenkastningen skedde vid 12:30-tiden på torsdagen.

Ingen person har kommit till skada i samband med händelsen men bilens vindruta skadades. Efter utredningsarbete på E65 kunde polisen vid 15-tiden konstatera att den misstänkta stenkastningen rörde sig om en form av stenskott.

En timme senare utsattes ytterligare en bil för misstänkt stenkastning, denna gång på E6 i södergående körriktning strax innan Rydebäck. Bilen ska ha fått skador på vindrutan.

– Föraren och passageraren uppfattar att det är en knytnävstor sten som kastats mot deras vindruta. Händelsen utreds som skadegörelse, säger Sara Andersson polisens presstalesperson.

Polisen har varit på platsen och sökt efter föremålet som kastats utan att hitta något. Ingen misstänkt gärningsperson har påträffats.

Sedan april i år har dryga hundratalet stenkastningar anmälts till polisen i region Syd. Mestadels har det kastats mot bilar med danska registreringsskyltar, och än så länge är ingen gripen eller misstänkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.