Bild tagen 14/7 klockan 15:13 av en kamera på Öresundsbrons pelare närmst Sverige. Vyn är i riktning mot Danmark. I körfältet från danska sidan syns de kilometerlånga köerna. Foto: oresundsbron.com

Nya köer väntas på Öresundsbron

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit långa bilköer på Öresundsbron de senaste lördagarna. Denna lördag väntas det bli minst lika trångt som tidigare. Nu uppmanas bilister att åka över på andra tider.

– Se över ditt schema. Åk lite tidigare eller senare. På fredagen eller söndagen är det mindre risk för köer, säger Jopas Wulff, chef för trafikledning på Öresundsbron.

I lördags var väntetiden till betalstationen upp till 50 minuter om man kom från Danmark. Köerna är som längst mellan klockan 10 och 16 och de kom inte som någon överraskning. Lördagar på sommaren har betalstationen full bemanning.

– Vi jobbar febrilt med att hitta de ställen där vi kan tjäna sekunder och korta ner passagetiden.

Säkerhetsrisk

Med 31 000 fordonspassager en semesterlördag kan varje sekund som sparas ge skillnad i slutändan.

En kö på Öresundsbron är inte bara ett irritationsmoment för semesterfirare utan också i sig en säkerhetsrisk.

– Det är i sig en säkerhetsrisk när det blir köer, men är det så att det händer nåt då kan vi stänga förbindelsen och få en säker räddningsinsats.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer