Yttre befäl och hundpatrull på plats efter knivskärningen i Beijers park 5 mars. Foto: Anton Hansson

Polisen söker ung kvinna efter knivrånet i Beijers park

Publicerad

Bilden klarnar allt mer om mordförsöket på en kvinna i Beijers park och knivrånet mot en taxichaufför dagen efter. Tre män sitter häktade och nu söker polisen även efter en ung kvinna.

Tidigt på tisdagsmorgonen den 5 mars överfölls och knivskars en kvinna i 60-årsåldern i Beijers park i Malmö. Dagen efter, kvällen den 6 mars rånas en taxichaufför på Segeparksgatan ett stenkast från parken.

Polisen sökte inledningsvis två personer för mordförsöket på kvinnan och tre misstänkta för taxirånet. Tre personer sitter nu häktade för händelserna.

Söker ung kvinna

Nu söker polisen en ung kvinna som ska ha varit i sällskap med de tre misstänkta gärningsmännen och möjligen ha ringt taxin som rånades med kniv den 6 mars.

– Vi håller på att titta på det nu. Från utredningen har det kommit uppgifter om en ung kvinna som ska ha varit i sällskap med de tre häktade personerna under hela eller delar av dygnen 5-6 mars, säger kammaråklagare Magnus Pettersson.

Kan ha ringt taxi

Genom utredningen framgår dessutom uppgifter om att det var en kvinna som ringt och beställt taxin som rånades.

– Vi är mycket intresserade av att komma i kontakt med kvinnan som varit i sällskap med de häktade. Då tog jag beslutet att gå ut i media och fråga om någon har kännedom om kvinnan, säger Magnus Pettersson.

Är kvinnan misstänkt för brott?

– Det kan jag inte gå in på i nuläget. Men vi är intresserade av att komma i kontakt med henne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.