Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Följ med in i den nya tågdepån utanför Hässleholm. På bilden syns Carina Zachau (M), ordförande i kollektivtrafiknämnden i Region Skåne, och Lars Johnsson (M), kommunstyrelsens ordförande i Hässleholm, som gläds åt den nya depån. Foto: Erika Dahlin Jönsson/SVT

Nya tågdepån utanför Hässleholm färdigbyggd

Publicerad
Snart behöver de skånska tågen inte längre åka över till Danmark för att repareras. I december ska Region Skånes nya tågdepå i Kärråkra utanför Hässleholm tas i drift.

Underhåll, svarv och tvätt av 111 Öresundståg kommer snart att skötas på den nu färdigbyggda tågdepån i Kärråkra.

– Depån innebär att vi kommer att ha underhållet på hemmaplan, säger Carina Zachau (M), ordförande i kollektivtrafiknämnden i Region Skåne, om Hässleholmsdepån.

– Det innebär en större flexibilitet för vår egen del och det innebär förhoppningsvis att våra resenärer ska få uppleva att tågen är hela och rena och att de kommer och går i tid, fortsätter Zachau.

Även Lars Johnsson (M), kommunstyrelsens ordförande i Hässleholm, är glad över den nya anläggningen.

– Dels innebär den nya arbetstillfällen. Dels så stärker detta också Hässleholms strategiska läge som nav för tågtrafiken i södra Sverige, säger Lars Johnsson.

Depån har kostat 1,5 miljarder kronor att bygga.

I videoklippet ovan kan du hänga med in i den nya depån.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer