Skådespelaren Frida Allen Schriver är med i Teaterakademin. Här tillsammans med Niclas Lendemar i Moomsteaterns uppsättning ”Den enfaldige mördaren”. Foto: Bodil Johansson/pressbild

Ny teaterakademi ska förverkliga skådespelardrömmar

Uppdaterad
Publicerad

Nu har Malmö fått en nystartad teaterutbildning för de med skådespelardrömmar och funktionsnedsättning. Teaterakademin är ett samarbete mellan Malmö stad och Moomsteatern.

I och med starten av Teaterakademins dagliga verksamhet inleds ett samarbete där deltagare ska förberedas och stöttas för att så småningom kunna verka inom den professionella scenkonsten.

Teaterakademin är ett samarbete mellan Moomsteatern och funktionsstödförvaltningen i Malmö. En helt ny plantskola för personer med teaterdrömmar.

– Verksamheten har ett tydligt uttalat mål att skådespelarna på sikt ska göras klara för jobb, säger Sandra Johansson, verksamhetsledare.

I klippet visar skådespelarna Frida Allen Schriver och Johanna Friberg runt i  teaterakademins lokaler. Ett längre inslag finns i kulturprogramet Sverige!

Fakta om verksamheten:

Teaterakademin delar lokalerna med den nystartade dagliga verksamheten Röda Tråden, som kommer att fokusera på textil konst. Deltagarna som kommer att fylla huset är individer som blivit beviljade daglig verksamhet enligt LSS via funktionsstödsförvaltningen. I de nya lokalerna i kvarteret Facklan är det ett nytt kulturhus för personer med funktionsvariationer som ser dagens ljus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.