Foto: Iman Ahmad

Nydala firade trygghet och gemenskap

Uppdaterad
Publicerad

Dans och musik och massor av människor fyllde Nydalatorget i Malmö när torgets 10-årsjubileum firades. Det kom folk från hela stan – precis som arrangörerna ville.

– Det var helt underbart, säger Iman Ahmad som fungerat som koordinator för hela eventet.

– Målet för oss var att sätta Nydala på Malmös karta och det tycker jag att vi lyckades med.

Musik och dans

Mottot för träffen var ”Trygghet tillsammans”. Till eventet kom räddningstjänst och polis, Fryshuset och hyresgästföreningen. Dessutom fanns en präst, en imam och en rabbin på plats sida vid sida. Och så bjöds det på massor av musik och dans.

– Vi hade indisk dans och orientalisk musik och ett svenskt band också. Och så hade vi Zako som konferencier.

Från början på lördagen så var det lite dåligt väder och då var det lite glest på torget. Men i takt med att solen blev varmare, så kom det också fler besökare.

Mycket folk

Och Iman Ahmad är mycket nöjd med arrangemanget.

– Det var roligt att det kom så mycket folk, säger hon.

– Vi ville bygga broar och skapa möten. Och vii vill skapa gemensamma minnen för livet för dem som bor här. Och inte bara för Nydalaborna, utan också för folk från andra stadsdelar. Därför var det roligt att folk kom hit från även andra delar. Totalt tror jag vi var upp mot 2000 personer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.