Foto: Polismyndigheten

Nytt toppjobb för kritiserad polischef

Uppdaterad
Publicerad

Efter en lång tids kraftig kritik lämnade Annika Stenberg i januari jobbet som polischef i Region Syd. I dag blev det klart att hennes nya jobb blir som generaldirektör för Bolagsverket i Sundsvall.

Annika Stenberg utsågs till regionpolischef i samband med att Region Syd bildades 2015. Hon hade en bakgrund på Skatteverket och Kronofogdemyndigheten men saknade poliserfarenhet.

Hennes tid på chefsposten kom att präglas av omorganisation och neddragningar. I november 2016 krävde polisfacket att hon skulle avgå. I januari valde hon att sluta.

LÄS MER: Polischef Annika Stenberg avgår

Men i dag valde alltså regeringen att utse henne till generaldirektör för Bolagsverket i Sundsvall.

– Jag känner mig stolt, hedrad och ödmjuk inför uppdraget att få leda Bolagsverket de närmaste sex åren. Jag ser fram emot att möta alla medarbetare och tillsammans fortsätta att utveckla verksamheten, säger Annika Stenberg i ett pressmeddelande.

Tjänsten blev ledig när Annika Bränström slutade i april efter nio år på posten.

Bolagsverket i Sundsvall har närmare 600 anställda. De för register över bolag, tar emot årsredovisningar och erbjuder företagsfakta via digitala tjänster.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.