– Det här är något som vi följer väldigt noga. Vi har ett gott läge – men det står och svajar. För får den ökade smittan fäste i samhället så kommer den förr eller senare in i vården och på äldreboendena, sade Eva Melander, vid onsdagens regionfullmäktige, rapporterar Sydsvenskan. Foto: Johan Nilsson/TT

Ökad smitta på skånska äldreboenden oroar smittskyddsläkaren

Uppdaterad
Publicerad

De senaste veckorna har antalet personer som smittats av corona på skånska äldreboenden ökat. Det oroar Skånes smittskyddsläkare Eva Melander.

Antalet coronasmittade personer i Skåne är fortfarande relativt lågt och få skåningar är allvarligt sjuka. Men antalet fall på äldreboenden har däremot ökat. Det rapporterar Sydsvenskan på tisdagen.

– Tyvärr har vi de senaste veckorna sett ett flertal utvecklingar på äldreboenden och vi har något nedslag där det är rejäl smittspridning. Totalt sett är det fortfarande få ställen men vi gör fler utredningar nu. Det är en oroväckande trend, sade smittskyddsläkare Eva Melander i regionfullmäktige på onsdagen.

På onsdagen kommer Region Skåne hålla en presskonferens om det senaste kring smittspridningen i Skåne. SVT Nyheter Skåne kommer att sända direkt från presskonferensen som börjar klockan 9.30.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet