Kraftringen uppger att de har 4772 abonnenter som är utan ström sedan klockan 15.15. Foto: Mikael Nilsson

Två personer skadade efter olycka i ställverk i Eslöv

Uppdaterad
Publicerad

En olycka eller en arbetsplatsolycka inträffade på Transportvägen i Eslöv under torsdagseftermiddagen. Enligt Kraftringen är det två av deras medarbetare som har drabbats. Personerna var vakna och talbara när ambulansen kom till platsen.

– Det är en olycka som två av våra medarbetare har råkat ut för. När personerna åkte med ambulanserna till sjukhuset var de vakna och talbara. Vi kommer nu gå till botten med vad som har hänt, säger Mattias Brage, pressansvarig på Kraftringen.

Polisen berättar att olyckan skedde när medarbetarna gjorde ett arbete i ställverket. När de två arbetade, hade en ljusbåge skapats. En av arbetarna träffades av ljusbågen och fick brännskador och det var när den andra medarbetaren skulle hjälpa till som han också blev skadad. De två medarbetarna är i 25-årsåldern.

Har kunnat lämna sjukhuset

– Personerna fördes med ambulans till sjukhuset. När man inte kan utesluta att det är slarv som ligger bakom händelsen, rubricerar vi det som vållande till kroppsskada i samband med arbetsolycka, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson hos polisen.

På fredagen bekräftar Kraftringen att de båda anställda har kunnat lämna sjukhuset men vill inte säga något om vilka skador som de fick.

– Vår prioritering ligger nu på att erbjuda de drabbade stöd och eventuell samtalshjälp de kan komma att behöva, säger Mattias Brage, Kraftringens presstalesperson.

Vad var det för typ av olycka?

– Det är någonting som vår utredning får visa, säger Mattias Brage, pressansvarig på Kraftringen.

Strömavbrott på grund av olyckan

Enligt Kraftringen var det 4772 abonnenter som blev utan ström från klockan 15.15 på torsdagen på grund av olyckan. Vid 16-tiden meddelade bolaget att strömmen var tillbaka för samtliga abonnenter.

– Nu ska vi börja utreda vad som har hänt, säger Mattias Brage.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.