Olycka mellan buss och personbil i Malmö

Publicerad

Ett larm inkom till SOS om en trafikolycka mellan en buss och en personbil i Lindeborgsrondellen längs E6 i Malmö. En person fick föras till sjukhus med lindriga skador.

– Det har rapporterats in som en olycka mellan en buss och en personbil i Lindeborgsrondellen, säger Katarina Rusin, presstalesperson vid polisen.

Regionbuss inblandad

Enligt räddningtjänsten är det en regionbuss och en personbil som kolliderat. Ett av fordonen har kört in i baken på det andra, det är emellertid fortfarande oklart vilket fordon som gjort vad.

– Vi håller på att göra ett säkert uttag på personen i personbilen. Det innebär att vi klipper taket och ska ta ut personen så lindrigt som möjligt. Det är ambulanspersonalen som gjort bedömningen att personen ska röra sig så lite som möjligt, säger Patric Nilsson, inre befäl på räddningstjänsten Syd.

Lindrigt skadad

Polisen meddelar strax innan klockan 15 att personen förts med ambulans till sjukhus. Enligt Region Skånes presstjänst ska personens skador vara av det lindrigare slaget.

Passagerarna på regionbussen ska inte ha ådragit sig några skador enligt nuvarande uppgifter.

Trafikverket meddelade 15:10 att vägen åter har full framkomlighet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer