En tankbil kolliderade under tisdagen med en personbil på väg 17 utanför Eslöv. Foto: Johan Nilsson/TT

Krock utanför Eslöv – en person död

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern omkom efter att en tankbil krockat med en personbil på väg 17 utanför Eslöv. Vägen är avstängd och väntas öppna under natten till onsdagen.

Det var vid 14.30 under tisdagen som en lastbil med farligt gods krockade med en personbil. Efter olyckan välte lastbilen och släppte sedan ut ungefär hälften av sin tank med så kallad Adblue, enligt SOS Alarm. Ämnet ska inte utgöra någon fara för allmänheten eller vara brandfarligt.

Vid 15-tiden var räddningstjänsten framme vid olycksplatsen med nio enheter och vid 17-tiden meddelade polisen att föraren till personbilen, en man i 40-årsåldern, hade omkommit. Mannens anhöriga är underrättade.

– Vi misstänker inget brott i nuläget, men som vid alla trafikolyckor så utreder vi vad som har hänt, säger Filip Annas, presstalesperson vid polisen.

Räddningsarbetet är klart på platsen, men bärgnings- och saneringsarbete väntas pågå fram till natten mot onsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.