Område avspärrat av polis efter misstanke om skottlossning på Eriksfältsgatan. Foto: Anders Magnusson

Tre män anhållna efter skottlossning

Uppdaterad
Publicerad

Flera uppringare hörde under tisdagskvällen av sig till polisen om en misstänkt skottlossning på Eriksfältsgatan i Malmö. Senare under kvällen greps tre män som senare anhölls.

– Ingen skadad person har påträffats. Vi söker i området med vapenhund och våra tekniker är på väg, sade Anna Göransson, pressinformatör vid Skånepolisens ledningscentral, vid 19-tiden.

Sent på tisdag kväll grep polisen tre män, som senare anhölls.

– Det är tre män som är misstänkta för grovt vapenbrott, försök till mord, mordförsök och narkotikabrott, jag vet i nuläget inte själva uppdelningen dem emellan, säger polisens pressinformatör Lars Förstell till SVT.

Männen är födda -88, -92 och -89. Under dagen kommer förhör att hållas med männen.

Tungt beväpnad polis vid insatsen på Eriksfältsgatan. Foto: Mikael Nilsson

Ingen skadades

Det var på tisdagskvällen som larmen kom vid 18.30-tiden och polisens insatsstyrka kallades till platsen. Ingen skadad person påträffades.

Det var andra gången under samma dag som polisen ryckte ut till samma stadsdel.

Tungt beväpnade poliser slog på eftermiddagen till mot en lägenhet på Eriksfältsgatan efter larm om ett grovt olaga hot.

Om det har förekommit vapenhot eller ej vill dock polisen inte kommentera. Ej heller om det finns något samband mellan de båda händelserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.