Den politiska oppositionen i Skurup vid tisdagens pressmöte i kommunhuset. Från vänster i bild: Göran Pettersson (Mp), Sven-Åke Strandberg (KV), Babak Rahimi (V), Lena Axelsson (S), Magnus Alm (S) samt Jörgen Lidfeldt (politisk vilde fd SD). Även Kerstin Petersson-Brodda (L) står bakom Skurups nya politiska plan. Foto: SVT

S vill ta makten i Skurup – tar hjälp av avhoppade sverigedemokrater

Uppdaterad
Publicerad

Den politiska oppositionen med S, V och L samt flera före detta sverigedemokrater vill att Skurups kommunfullmäktige prövar om det finns en ny politisk majoritet i kommunen.

– Det är alla politiska partiers ansvar att styra om det behövs, säger Magnus Alm (S), ledamot i Skurups kommunstyrelse, vid ett pressmöte på tisdagen i Skurups kommunhus.

Klart är att det ska tas fram en ny politisk plan för Skurups kommun.

Politiken i Skurup

Nytt parti

– Vi är ett gäng som kommer lämna SD i fullmäktigegruppen. Det är en majoritet av ledamötena, säger Jörgen Lidfeldt, före detta sverigedemokrat som uteslöts ur partiet i somras, nu politisk vilde.

För närvarande sitter det elva sverigedemokrater i Skurups kommunfullmäktige.

– Vi har lämnat in en ansökan om att starta ett nytt parti, säger Jörgen Lidfeldt.

Ny ekonomisk politik

Som exempel på vad oppositionen vill förändra i politiken säger Magnus Alm (S):

– Det är bland annat ekonomin. Det var inte länge sedan kommunen saknade likvida medel för att betala ut löner.

Nästa ordinarie fullmäktigemöte i Skurup hålls den 25 oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Politiken i Skurup

Mer i ämnet