Noria Turab, Blerta Qerimi och Maria Turab på Malmö Borgarskola är oroliga för att deras betyg kommer att påverkas när det blir distansundervisning. Foto: Helena B Nilsson/SVT

Oro för betygen när distansundervisning återinförs

Publicerad

Distansundervisning återinförs på landets gymnasieskolor. Regeringen gav beskedet på torsdagen och elever på Malmö Borgarskolan går hem med blandade känslor.

– Det är lite tråkigt och det påverkar våra betyg rätt så negativt, säger Blerta Qerimi, som går för första terminen på Malmö Borgarskola.

Hon fick beskedet att det från och med måndag ska vara distansundervisning för alla elever på gymnasiet när lämnade skolan på torsdagseftermiddagen. Beslutet gäller fram till den 6 januari.

Coronavirus i Skåne

– Vi är väl förberedda och har egentligen väntat på detta, säger Martin Roth, rektor på Malmö Borgarskola.

Några elever är oroliga för hur deras nationella prov före jul ska genomföras.

– Det är nu i slutet av terminen som vi har vissa avgörande saker som nationella provet och många tänker att det är där man ska satsa. Så nu blir man orolig hur det ska bli, säger Maria Turab, som går i årskurs ett på Malmö Borgarskola.

Hör vad rektorn svarar och hur några av Marias skolkamrater tänker kring distansundervisning i videoklippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet