Malmömålvakten Oscar Alsenfelt tangerade rekordet i antalet hållna SHL-nollor på en säsong. Foto: Bildbyrån

Oscar Alsenfelt stannar i Malmö Redhawks

Uppdaterad
Publicerad

Malmö Redhawks förlänger kontraktet med Oscar Alsenfelt som prisats som bästa målvakt i SHL under säsongen.

Det var på SHL Awards i fredags som Oscar Alsenfelt fick ta emot priset som bästa målvakt för säsongen 2016/2017 och i ett pressmeddelande under tisdagen berättar Malmö Redhawks att de förlänger kontraktet med honom.

”Vi är självklart väldigt glada över att få behålla den målvakt som varit hela ligans främsta under den senaste säsongen. Med Oscar på plats säkerställer vi också, att vi kommer att ha en av SHL:s bästa målvaktsuppsättningar även till den kommande säsongen”, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård i pressmeddelandet.

Oscar Alsenfelt prisades redan säsongen 2013/2014 som SHL:s mest värdefulla spelare när han tog Leksands IF till SM-slutspel. Förra säsongen återvände han till Malmö Redhawks och nu blir han alltså kvar över den kommande säsongen.

”Det känns kul på alla sätt, både hockeymässigt och socialt, att få vara kvar på hemmaplan. Främst är det ändå att få fortsätta att vara med på den här resan, att vara med och kunna ta nästa steg med klubben”, kommenterar Oscar Alsenfelt själv fortsättningen med Malmö Redhawks.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.