Bilderna visar översvämningar i Reslöv utanför Marieholm. Foto: Eva SvärdVisa alla (2)
Visa alla (2)

Översvämningar på flera håll i Skåne

Uppdaterad
Publicerad

Snöfall kombinerat med vind har orsakat flera olyckor på vägarna i södra Sverige under torsdagsmorgonen.

Ovädret medför att skolor stängs och kollektivtrafik dras in.

Ovädret fortsätter ställa till det i syd. I Ystad råder stora översvämningar sedan ovädret dragit in, rapporterar Kvällsposten.

I Hässleholms kommun ställdes skolskjutsar in på grund av svårigheter med framkomlighet i snön. Skolorna är stängda tills fredag.

– Eleverna är hemma och har en studiefri dag, säger Niklas Persson, som är tillförordnad förvaltningschef på barn- och utbildningsförvaltningen, till TT.

Olyckor och förseningar

Det är risk för störningar i trafik samt elavbrott. SMHI har nedgraderat en tidigare orange varning till gul gällande Skåne, Blekinge, Kronobergs län samt Kalmar och Hallands län och södra delarna av Västra Götalands län.

Under torsdagsmorgonen har flera olyckor drabbat vägarna i söder. E6:an norr om Helsingborg stängdes av under torsdagsmorgonen sedan en lastbil kört i diket utanför Ödåkra. E4:an fick också stängas av mellan trafikplatserna Hyllinge och Åstorp i riktning mot Örkelljunga då två lastbilar kört i diket, och ett tag stod trafiken på E6 helt stilla söder om Göteborg.

Skånetrafiken varnar för förseningar i kollektivtrafiken med inställda tågavgångar på sträckan mellan Hässleholm–Karlskrona. I Göteborg påverkas flera bussar och spårvagnar av ovädret, och enligt Västtrafik ska man räkna med förseningar och inställda avgångar på vissa sträckor i hela regionen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer