Vesna Miskovic och Issa Ahmed är två av många bekymrade Oxie-bor. Foto: SVT

Oxiebornas oro efter bilbränderna

Uppdaterad
Publicerad

Senaste tidens oroligheter i Oxie påverkar invånarna som nu bland annat vill se fler poliser på gatorna.

– In med poliser i Oxie. Visst Oxie är litet, men vi behöver också lite ögon här, säger Issa Ahmed.

Sedan i slutet av juli har ett tjugotal bilar brunnit i Oxie, senast under natten till måndagen. Under onsdagskvällen bjuder polisen, räddningstjänsten och kommunen in till ett möte på biblioteket dit alla medborgare i Oxie är välkomna för att prata om den senaste tidens händelser.

– Ett hem är ju en synonym för trygghet och säkerhet. Och så händer alla de här tråkiga sakerna, säger Dario Spasojevic.

Bekymrad över bilden

Issa Ahmed är bekymrad över vilken bild allmänheten får av Oxie, och tror att det kommer att bli svårt att få folk att vilja flytta dit.

– Det är inte som att det brinner hela tiden som folk påstår, utan det är ju bilbränder och det är tråkigt. Men Oxie är fortfarande ett bra område, säger han.

”Samma person”

Polisen misstänker att det är samma person som ligger bakom de många bränderna sedan juli. Nu vill Oxieborna se fler poliser patrullera på gatorna för att skapa trygghet.

– Man ser att det är många problematiska ungdomar här, men vad kan man göra som civil? säger Dario Spasojevic.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.