Gustaf Kjellvander är en av de kända personer som ett av Pågatågen uppkallat efter sig. Foto: TT/ Peter Westrup

Pågatåg döps efter artisten Gustaf Kjellvander

Uppdaterad
Publicerad

Den skånska artisten Gustaf Kjellvander har fått ett av de nya Pågatågen uppkallat efter sig. Det är ett av tre nya tåg som redan är ute i rullning.

30 nya Pågatåg har beställts och tre är redan ute i rullning. Ett av tågen har blivit döpt efter Malmö-artisten Gustaf Kjellvander.

Gustaf Kjellvander var en svensk musiker och låtskrivare från Malmö. Han var frontfigur i bandet ”The Fine Arts Showcase”. 2011 avled han, 31 år gammal.

De andra två tågen har blivit uppkallade efter personer med anknytning till Trelleborgstrakten, enligt Mats Olsson, affärsutvecklare på Pågatågen.

Betytt något

Alla Pågatåg är döpta efter en avliden eller fiktiv person som har anknytning till Skåne.

– Det är lokala personer som har betytt något, säger Mats Olsson.

För att välja vilka personer det är som ska namnge tågen finns det en speciell framtagen grupp från Skånetrafiken, alla med olika bakgrunder.

– Vi tittar vad det är för personer vi tycker är intressanta. Vi får också mycket förslag från kunder med tips på personer, säger han.

Enligt Mats Olsson har tåget med Gustaf Kjellvander redan fått mycket positiv respons på Skånetrafikens sociala medier.

– Väldigt många kunder har gett tummen upp för det här namnet, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.