Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Pappa Najm kämpar med saknaden efter Ahmed

Uppdaterad
Publicerad

”Vi orkar inte bo kvar här längre”. Så säger pappan till Ahmed Obaid som 16 år gammal mördades på en busshållplats i Malmö. Dagligen stålsätter han sig för att klara av vardagslivet och stötta resten av familjen

Det har nu gått knappt tre månader sedan Ahmed Obaid sköts ihjäl vid en busshållplats på Amiralsgatan i Malmö. Sorgen är ständigt närvarande i familjen. Samtidigt måste livet gå vidare och Ahmeds pappa känner ett stort ansvar på sina axlar

– Barnen är fortfarande rädda. De vågar inte gå till skolan utan att jag följer med, så jag måste vara stark, säger Najm Obaid.

”Kan inte komma över sorgen”

Helst av allt skulle familjen vilja lämna lägenheten. Flytta till en helt annan plats.

– Barnen kan inte komma över sorgen efter Ahmed så länge vi bor här. Vi vill inte bara lämna lägenheten, utan också området där Ahmed mördades, säger Najm Obaid.

Familjen Obaid delar sitt öde med många andra, vars söner har mördats på Malmös gator. Familjer som är trötta på våldet. De vill ha skärpta lagar, men flera av dem har också startat initiativ för att själva bidra till ett tryggare Malmö

– Vi vill hjälpa till att få ett slut på alla dessa brott, för det här något som angår hela samhället, säger Ahmed Alsayegh, anhörig till Ahmed Obaid.

Vill flytta till ny lägenhet

Familjen Obaid har bett kommunen om hjälp med att hitta en ny lägenhet, men ännu finns ingen lösning.

– Barnen måste få ett normalt liv igen. Det som hände var en katastrof, men allt stöd vi har fått från människor som har hört av sig och tröstat har gjort smärtan mer uthärdlig, säger pappa Najm Obaid.

Se hela inslaget med Najm Obaid här.

16-åriga Ahmed Obaid mördades vid en busshållplats i Malmö kvällen den 12 januari.

Mordet förbryllade polisen mer än vanligt, eftersom det inte tycktes ha någon direkt koppling till gängkriminalitet.

Ett stort antal poliser har sedan dess arbetat med utredningen.

I februari hittades sex kulor på mordplatsen, men någon misstänkt har än så länge inte kunnat gripas.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.