Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Roland Sahrling säger att extrainkomsten från bemanningsjobbet gör all skillnad i dessa tider, men belyser också att han mår bra av att jobba. Tova Edrén håller med honom. Foto: Johanna Holstein/SVT

De krattar kyrkogården för att dryga ut pensionen

Publicerad

Tova Edrén och Roland Sahrling krattar löv på kyrkogården i Kävlinge. Båda är pensionärer och har gjort helt andra saker i sina yrkesverksamma liv men via en bemanningsfirma inriktad mot pensionärer drygar de ut sina plånböcker i dyra tider.

– Det är förskräckliga energipriser och mycket annat halvstök, folk är lite oroliga till mans. Visst hör vi det bland våra veteraner. Några vill jobba mer och för andra som inte tidigare jobbat så blir detta en knuff över tröskeln, säger Tommy Mårtenzon på Veteranpoolen i Malmö.

Han har märkt en 20-procentig ökning av pensionärer som vill jobba den här perioden jämfört med samma period förra året.

”Fördubblar min månadsinkomst”

Tova Edrén drygar ut pensionen med cirka 10 000 kronor varje månad.

– Jag står kvar i det gamla livet med ett hus som har lån, intressen som kostar och en hemmaboende dotter. Dessutom har jag inte riktigt anpassat mig till en lägre inkomst än, så det här betyder mycket, säger hon.

Roland Sahrling håller med:

– Jag fördubblar min månadsinkomst vilket gör att jag kan reda upp en del saker och också ha pengar över till mina intressen och min konst, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer