Polisen spärrade av ett stort område runt Yddingesjön. Foto: Ninni Mikael/SVT

Person hittad död i skogsområde – stort område spärrades av

Uppdaterad
Publicerad

En person har hittats död i ett skogsområde norr om Svedala under lördagen. Enligt Sydsvenskan ska det vara den kvinna i 30-årsåldern från Malmö som varit försvunnen i nästan två månader.

Polisen spärrade redan under fredagskvällen av ett större område vid skogsområdet vid Bökeberg runt Yddingesjön men var tystlåtna kring vad man sökte efter.

Under lördagen fortsatte polisens arbete, där man använde drönare, helikopter, hundar och även tekniker i sökandet.

På eftermiddagen meddelade polisen att en avliden person hittats. Enligt poliskällor till Sydsvenskan ska det vara kvinnan som försvann i september. Något polisen inte vill uttala sig om och som överlag är mycket förtegna kring ärendet.

– Vi kan inte bekräfta att det är den försvunna kvinnan i 30-årsåldern. Vi är på plats och en utredning har påbörjats, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisen, till SVT Nyheter Skåne.

Oklart när personen kommer vara identifierad

Enligt polisen utreds det i nuläget som ett dödsfall. En rättsmedicinsk undersökning ska genomföras på platsen och personen identifieras.

– Hur lång tid det kommer ta är en fråga för Rättsmedicinalverket och beror på hur mycket de har att göra, det är inget jag kan svara på, säger Evelina Olsson på polisens ledningscentral på söndagsmorgonen.

Man häktad efter försvinnandet

Den försvunna Malmökvinnan sågs senast 24 september i sällskap med en man hon tidigare haft en relation med. Kvinnan hade tidigare ansökt om kontaktförbud mot mannen, men begäran avslogs.

Mannen i 50-årsåldern greps dagen efter försvinnandet misstänkt för människorov – och han häktades kort efter. Han har hela tiden nekat till brott.

Stora sökinsatser

Efter kvinnans försvinnande har både polis och privatpersoner sökt efter kvinnan. Bara några dagar efter försvinnandet inledde polisen ett stort sökarbete efter kvinnan omkring ett stort område i Oxie som trappades upp under de följande dagarna. Men den insatsen avslutades då utan några resultat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.