En person hittades död utanför Linderöd under söndagsmorgonen. Foto: Mikael Nilsson

Kvinna hittades död utanför Kristianstad

Uppdaterad
Publicerad

En avliden person har hittats utomhus utanför Linderöd i Kristianstad kommun i närheten av E22:an. En förundersökning är inledd om mord.

Polisen larmades till platsen vid 8-tiden på söndagsmorgonen.

– Det var en förbipasserande som hade sett att det låg någon som den misstänkte var död, säger Kim Hild på polisens presstjänst i region Syd.

Platsen spärrades av för undersökning och polisen har sökt med hundar på platsen. Polisen ska även ha spärrat av en bostad som ska vara intressant för utredningen.

Efter lunchtid på söndagen hade personen identifierats. Anhöriga ska ha underrättats, enligt polisen.

Utreds som mord

En förundersökning om mord pågår, säger åklagaren Eva Norberg, förundersökningsledare i fallet, på måndagsförmiddagen.

– Väldigt tidigt i utredningen är det alltid svårt att veta vad som hänt – och vi måste börja nånstans, säger Norberg som är förtegen om fallet.

– Jag kan inte gå in och kommentera vad vi vet och inte vet just nu. Det görs en hel del utredningsåtgärder, men jag lämnar inga som helst kommentarer om vilka utredningsåtgärder det är vi väntar på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.