Två olyckor på E22 – stor påverkan på trafiken

Uppdaterad
Publicerad

Flera fordon krockade på torsdagseftermiddagen vid trafikplats Gastelyckan på E22. Ytterligare en trafikolycka inträffade på E22 i höjd med Åkarp där en personbil krockade med en buss.

Flera bilar ska ha varit inblandade i olyckan på E22:an strax norr om trafikplats Gastelyckan. Där stängdes vägen av en stund, men är nu öppen igen.

Strax innan den olyckan ska ytterligare en trafikolycka inträffat på E22. Där ska en personbil krockat med en buss vid trafikplats Kronetorp i norrgående riktning.

– Där ska det ha varit en person i personbilen och två personer i bussen. En person ska vara fast i ett fordon, räddningtjänst och ambulans är på väg till platsen, säger Ola Nilsson på SOS alarm.

Det var begränsad framkomlighet vid olycksplatsen.

– Händelsen påverkar trafiken i stor utsträckning. Vi är på plats nu för att hålla trafiken i schack. Om någon är skadad har jag ingen information om, säger Calle Persson vid polisen i Malmö.

Trafikverket meddelade att det är risk för köbildning till följd av olyckorna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.