Pojke rånades på skor och kläder i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

En minderårig pojke, som var på väg till skolan, rånades av två okända gärningsmän i Malmö på fredagsmorgonen. Männen ska ha stoppat pojken och tilltvingat sig hans jacka och skor.

Pojken, som är under 14 år, promenerade själv på väg till skolan när han plötsligt blev rånad på sin jacka och sina skor. Männen ska sedan ha försvunnit mot Pildammsparken.

– Pojken lyckades ta sig hem till sina vårdnadshavare som larmade polisen. Han ska vara fysiskt oskadd, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisen region syd.

Polispatrull skickades sedan till adressen för att höra pojken.

Jackan hittades

– Efter händelsen får vi in samtal från flera personer som iakttar en man vid Davidshallstorget som beter sig märkligt. Han tar på sig en jacka och slänger den sedan i en papperskorg. När vi kommer till platsen förstår vi att det är pojkens jacka, säger Evelina Olsson.

De två männen ska enligt pojken vara i 20-årsåldern. I nuläget är ingen misstänkt gripen i ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.