Polis gripen efter fest – misstänks ha misshandlat kvinna

Uppdaterad
Publicerad

En polis anhölls natten till söndag på en festlokal i Skåne. Enligt Aftonbladet ska han ha gått till attack mot en kvinna och misshandlat henne så svårt att hon bröt näsan och fått flera tänder utslagna.

Sent på lördagskvällen larmades polisen till en festlokal i Skåne. Där ska en kvinna blivit misshandlad inför flera vittnen. Enligt Aftonbladet ska gärningsmannen ha slagit kvinnan så hårt i ansiktet att hon bröt näsan och tänder slogs ut.

– Mannen greps på platsen och fördes till polisstation, och anhölls senare under natten av åklagare, säger Anna Göransson på polisens ledningscentral.

Händelsen rubriceras som misshandel.

– Kvinnan har inte livshotande skador, säger Anna Göransson.

Anmälan upprättad

Chefsåklagare Martin Tidén på Särskilda åklagarkammaren bekräftar att det har upprättats en anmälan mot en polis i Skåne.

– Han är försatt på fri fot då det inte föreligger några anhållningsskäl, men för närvarande kvarstår misstankarna mot honom, säger Martin Tidén.

Flera förhör har hållts sedan den misstänkta misshandeln ägde rum.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.