” Hörby är inte mer brottsutsatt än till exempel Höör” Foto: Bernard Mikulic

Polis: ”Hörby inte mer brottsutsatt än andra orter”

Uppdaterad
Publicerad
Hörbys blivande kommunstyrelseordförande, Cecilia Bladh in Zito (SD), berättade under tisdagen att hon känner sig otrygg på sin hemort. Enligt Hörbys kommunpolis minskar antalet anmälda brott i kommunen.

I en intervju med SVT Nyheter berättade Cecilia Bladh in Zito (SD) att hon inte längre går ut själv på kvällarna i Hörby.

– Det här med upplevd otrygghet är väldigt individuellt, men det finns ingenting i statistiken som talar om att Hörby är mer brottsutsatt än andra orter, säger Malin Sjöblom, kommunpolis i Hörby.

Färre anmälningar

I Hörby har antalet anmälda brott hittills i år minskat jämfört med samma period förra året. Ungefär 300 färre anmälningar har inkommit hittills i år i kommunen.

– Hörby är inte mer brottsutsatt än till exempel Höör, som är en grannkommun med motsvarande befolkning. Siffrorna ligger väldigt jämnt för 2017, medan man i Höör har ett par hundra fler anmälda brott i år, säger Malin Sjöblom.

Lugn sommar

Varför upplever människor sig otrygga?

– Hörby har haft några uppmärksammade händelser som säkert är en del av den här uppfattningen om att man upplever sig mer otrygg. Men min upplevelse är att det varit lugnt under sommaren och hösten, säger Malin Sjöblom.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Hörby

Mer i ämnet