Hundpatruller vid lekplatsen Foto: Anders Magnusson

Misstänkt våldtäkt – anhörig slog larm

Uppdaterad
Publicerad

Polisen spärrade under torsdagen av ett grönområde efter att de fått larm om en våldtäkt som inträffat flera dagar tidigare.

Strax efter klockan 13 på torsdagseftermiddagen spärrade polisen av ett större område på Segevång i Malmö. Vid 18-tiden utökades avspärrningarna kring Segemöllegatan och polisens tekniker och hundpatrullen letade intensivt vid en lekplats.

Enligt polisens pressinformatör Lars Förstell rör det sig om en misstänkt våldtäkt som ska ha ägt rum flera dagar tidigare på platsen. Personen som blivit utsatt är en ung kvinna som inte själv velat anmäla händelsen. Först sedan en anhörig hört av sig till polisen kunde en teknisk undersökning på brottsplatsen genomföras.

– Vi gör vad vi kan för att säkra eventuella spår, säger Lars Förstell.

Lars Förstell kan inte svara på ifall kvinnan har hörts av polisen eller inte.

De senaste dagarna har två kvinnor utsatts för misstänkta våldtäkter i både Malmö och Lund. Men enligt Lars Förstell finns det inget samband mellan händelserna.

– Som det ser ut just nu finns det inga gemensamma nämnare i det här, säger han.

Det finns ännu ingen gripen i ärendet som rubriceras som våldtäkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.