Två poliser till sjukhus efter trafikolycka utanför Trelleborg

Uppdaterad
Publicerad

Natten mot tisdag körde en polisbil av vägen vid Anderslöv utanför Trelleborg när de var på väg till ett misstänkt inbrott. De två poliserna som fanns i bilen fördes till sjukhus för en rutinkontroll men båda lämnade sjukhuset under natten.

Olyckan inträffade under en utryckning vid 00.40-tiden till Lilla Alstad Byaväg.

– Det var en radiobil som var på väg till ett inbrott. Poliserna i bilen klagade på nacksmärtor och de fördes till sjukhus för en rutinkontroll, men det ska inte ha varit några allvarliga skador, säger Conny Strömberg, vakthavande befäl vid polisen region Syd.

Flera polispatruller, helikopter och hundpatrull skickas till platsen. De två misstänkta tjuvarna fångades av en hundpatrull när de försökte gömma sig för helikoptern.

Inget annat fordon ska ha varit inblandad i olyckan och olyckan kommer att utredas enligt sedvanliga rutiner men enligt polisen finns det inga misstankar om brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.