En regionbuss och en polisbil var inblandade i en olycka strax söder om Svedala under måndagskvällen. Foto: Mikael Nilsson

Polisbil och buss i olycka norr om Trelleborg

Uppdaterad
Publicerad

En polisbil under utryckning har krockat med en buss på väg 108 utanför Svedala.

– Det är en polisbil och en buss som är inblandade i mindre olycka, säger Mattias Sköld, inre befäl räddningstjänsten Syd.

Polisbilen var på väg till en trafikolycka i Svedala kommun. Olyckan inträffade vid klockan 20.17 på väg 108 norr om Alstad. 

– Det stämmer att en polispatrull kolliderat med en buss. Hur många personer som färdades i polisbilen har jag ingen information om, säger Peter Kjällkvist, polisens presstalesperson.

Enligt polisen ska tre passagerare och en chaufför ha färdats i bussen.

– I nuläget finns inga angivna personskador. De första uppgifterna är att det endast är materiella skador, säger Peter Kjällkvist.

Inga personskador

Bärgare är kallade till olycksplatsen. Ett körfält är öppet och räddningsarbetet beräknas pågå till klockan 22.00.

– Ingen är införd med ambulans,  men bussen behöver bärgas. Det är oklart vad som orsakat olyckan, säger Mattias Sköld, inre befäl räddningstjänsten Syd.

Enligt SVT:s utsända på platsen handlar det om en lättare kollision mellan polisbilen och bussen. Polisbilen ska ha endast ha fått mindre plåtskador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.