– Olycksplatsen är dokumenterad, men vi väljer att inte kommunicera mer av hänsyn till de anhöriga, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel. Foto: SVT

Polisen förtegen efter tågolyckan i Tormestorp

Uppdaterad
Publicerad

Dagen efter den svåra tågolyckan i Tormestorp, då tre personer dog efter att ha blivit påkörda av ett X2000-tåg, är polisen återhållsam med information. 

– Vi kommer inte att gå ut med mer än det vi tidigare sagt, säger presstalesperson Robert Loeffel.

Tre personer dog vid händelsen, två av dem barn.  Det fanns en relation mellan de tre, men mer än så har polisen inte velat gå in på. En förundersökning om mord är inledd med barnen som målsägande.

”Av hänsyn till anhöriga”

Redan under onsdagen blev polisen klar med sin tekniska undersökning. 

Tågolyckan i Hässleholm

– Olycksplatsen är dokumenterad, men vi väljer att inte kommunicera mer av hänsyn till de anhöriga, säger Robert Loeffel. 

Lång förundersökning

Polisen jobbar nu vidare med den information som samlats in. 

– Min bedömning är att förundersökningen kommer att ta lång tid. Den mordmisstänkte är avliden, och vi söker ingen utomstående misstänkt, säger Robert Loeffel. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tågolyckan i Hässleholm

Mer i ämnet