Polisen avlossade skott efter inbrott i Sjöbo

Publicerad

Polisen avlossade varningsskott mot en person i samband med ett inbrott på en bilfirma i Sjöbo under natten till tisdagen.

Det var när den misstänkte gärningsmannen försökte köra på en i patrullen som en polis avlossade sitt tjänstevapen.

Polisen kallades till bilfirman vid halvtvåtiden på natten. När man kom till platsen lämnade en bil och en av poliserna fick då hoppa undan för att inte bli påkörd. Skottet avlossades för att få bilen att stanna, men försöket misslyckades och föraren körde vidare.

Bilen hittades en liten bit bort. Föraren, en man i 25-årsåldern, spårades upp av en hundpatrull och han greps misstänkt för försök till grovt våld mot tjänsteman, stöld, drograttfylleri och ringa narkotikabrott.

Fler inbrott

Tidigare under natten skedde ett annat inbrott på en tidningsredaktion i Sjöbo. I samband med det greps en annan man med misstänkt stöldgods därifrån.

– Vi har också haft ett försök till inbrott på en bilfirma i Tomelilla tidigare under natten, säger Jimmy Modin som är presstalesperson hos polisen.

– Där försvann gärningspersonen när larmet gick igång. Vi undersöker om det finns ett samband med inbrottet på bilfirman i Sjöbo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.