Fatme Elbustani, boende i Rosengård. Foto: Ola Torkelsson/TT

”Polisen eller politikerna måste göra något”

Uppdaterad
Publicerad

I natt vaknade Fatme Elbustani och hennes barn till ljudet av pistolskott. Från fönstret blev hon ett av alla vittnen till skottdramat mitt i ett bostadskvarter i Rosengård i Malmö.

– Det är katastrof. Jag vet inte vad vi ska göra. Polisen eller politikerna måste göra något med de här killarna, säger hon.

Hennes barn, hennes väninnor – alla bär de på samma oro.- Hela tiden när barnen leker ute står jag på balkongen och tittar. Kanske händer det någonting. Vi är rädda hela tiden här.

Hon får medhåll av Chidimma. Inte långt från hennes lägenhet syns kulhål i huset. Hon vaknade av att det var stökigt utanför.

– Det var mycket folk innan allt startade. Flera killar gick in och ut, så jag var inte överraskad, något var på väg att hända.

Strax därefter startade skottlossningen. Chidimma, som var ensam hemma med barnen, var så rädd att hon inte vågade titta ut ur fönstret.

– När jag ringde min man grät jag nästan, jag skakade. Det kändes så främmande för mig, säger hon.

Totalt greps 27 män efter skottlossningen. De är misstänkta för försök till mord och grovt vapenbrott och förhörs under förmiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.