Ann-Christine Sjöbeck, gruppchef på polisen, morgonen efter skottlossningen i Trelleborg. Foto: Sofia Ekhem / Mikael Nilsson

Polisen: ”Grovheten har trappats upp”

Uppdaterad
Publicerad

Flera skott sköts mot en restaurang i centrala Trelleborg strax före midnatt, natten mot onsdag. Under natten greps en man, misstänkt för mordförsök. Han släpptes senare under morgonen.

– Men misstanken kvarstår, säger Ann-Christine Sjöbeck, gruppchef på polisen.

Enligt Ann-Christine Sjöbeck går det i nuläget inte att koppla samman nattens skjutning med tidigare skjutningar i staden, exempelvis den i augusti, där en 20-årig man besköts i ett grönområde.

– Men det har gått långt om man gör på det här sättet. Det är allvarligt, grovheten har trappats upp även här i de mindre kommunerna, säger Ann-Christine Sjöbeck.

Trelleborg
Mats Ringborn, kommunpolis. Foto: Sofia Ekhem

Mats Ringborn är kommunpolis i Trelleborg och han ser väldigt allvarligt på händelserna:

– Det är väldigt grovt våld. Vi kommer sätta en särskild övervakning på den här platsen. Någon form av hotbild måste det finnas på platsen, men jag kan inte svara exakt hur, säger han.

De har gjort en kartläggning och enligt Mats Ringborn finns det en klick grovt kriminella i Trelleborg.

– Det är ingen överraskning, men det är tråkigt att ringarna söker sig hit. Men jag ser ingen anledning för trelleborgsborna att känna sig otrygga, säger han.

En trelleborgare som inte accepterar det som skett är Pongo Kabongo Shngo:

– Myndigheterna måste lägga energi på ungdomarna så att de får en framtid.

Pongo Kabongo Shngo. Foto: Sofia Ekhem

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Trelleborg

Mer i ämnet