Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen misstänker mord efter att kvinna i Tollarp hittats död

Uppdaterad
Publicerad

Den kvinna i 20-årsåldern som hittats död i Vramsån i Tollarp, nordöstra Skåne, kan ha mördats, bekräftar polisen som nu inlett en förundersökning om mord. Enligt polisen kvarstår misstanken om människorov.

Under tisdagen hittades kvinnan från Tollarp i nordöstra Skåne som varit försvunnen i mer än en vecka död. Hon hade då varit saknad i elva dagar.

Polisen inledde tidigt en förundersökning om människorov och nu misstänker polisen i Kristianstad även att hon har mördats.

Kvinna död i Tollarp

– Åklagaren har kompletterat med misstanken om mord efter vår utredning. Fallet har nu två rubriceringar, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel till SVT Nyheter.

Hittades i Vramsån

Det var dykare från sjöpolisen som hittade kvinnan i Vramsån, ett område som polisen koncentrerat sökandet till sedan helgen. Detta efter att ha gjort flera fynd.

Kvinnans kropp ska nu genomgå rättsmedicinsk undersökning för att fastställa dödsorsak.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinna död i Tollarp

Mer i ämnet