Kommunpolisen Tobias Bråhammar brukar patrullera i Västra Hamnen och på Scaniabadet. Foto: SVT

Polisen: ”Vi hoppas på en lugn sommar”

Uppdaterad
Publicerad

Varma sommardagar fylls Västra Hamnen och Scaniabadet med människor, inte minst tonåringar och unga vuxna. På grund av minskat resande under coronapandemin kan området i år locka till sig ännu fler badsugna än vanligt. Men polisen menar att de har läget under kontroll.

– Vi hoppas på att det blir en lugn sommar. Men det är klart, att när många människor samlas på en och samma plats finns det risk för att saker och ting kan hända, säger kommunpolisen Tobias Bråhammar som har Västra Hamnen som ansvarsområde.

Förebyggande polisarbete

Han menar att brottsligheten i Västra Hamnen och på Scaniabadet inte ser värre ut än i andra delar av Malmö. De brott som förekommer är främst brott mot enskild person, såsom stölder och enklare våldsbrott, men ingen grövre brottslighet. Precis som i andra delar av Malmö jobbar polisen i området brottsförebyggande och trygghetsskapande genom bland annat fotpatrullering och hastighetsövervakning.

Mer folk till följd av corona

På grund av coronapandemin så kan det bli fler människor än vanligt på Malmös badplatser, men Tobias Bråhammar vill inte uttala sig om polisens resurser i Västra Hamnen-området kommer att utökas.

– Vi kommer att ha resurser närvarande. Hur många kan jag inte säga, men vi flyttar resurserna dit de behövs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.