Foto: Johan Nilsson/TT

Efter detonationen i Staffanstorp: Polisen söker person på elsparkcykel

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Staffanstorp vill gärna komma i kontakt med alla som sett eller vet något om en person som åkt på en elsparkcykel i samband med explosionen vid polisstationen. Detonationen inträffade vid polishuset i Staffanstorp vid 5-tiden måndag morgon den 14 oktober.

Polisen söker specifikt efter en person som ska ha åkt på någon form av elsparkcykel i området vid tidpunkten för explosionen.

– Vi har fått in samma information från flera håll och det är på de uppgifterna som vi bygger vår efterlysning. Det här är vad vi har kommit fram till efter den första tekniska undersökningen, genomgång av övervakningskameror, förhör med vittnen och tips från allmänheten, säger polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford, till SVT Nyheter Skåne, på tisdagseftermiddagen.

– Vi vill förstås inte gå för djupt in i exakt vad det är vi behöver, för att inte färga de eventuella vittnen, som vi har kvar att förhöra, säger Ewa-Gun Westford.

Enligt polisen var det bara entrén som skadades i samband med explosionen. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.