• Viktigt meddelande:

    Det brinner i ett övergivet slakteri i södra delen av Hultsfred i Kalmar län med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kalmar. Läs mer

Över 100 frivilliga deltog både i bil och till fots i sökinsatsen efter den försvunna 12-åringen i Trelleborg. Foto: Mikael NilssonVisa alla (5)
Visa alla (5)

Stor sökinsats letade efter försvunnen tolvåring

Publicerad

En tolvårig pojke anmäldes under torsdagsmorgonen försvunnen i Trelleborg sedan torsdag morgon. Polisen inledde en sökinsats och under kvällen anslöt över 100 frivilliga i letandet efter pojken.
– Vi har både folk i bilar och till fots som letar efter pojken, säger Peder Shillerström, insatschef för frivilligorganisationen FIKK, frivilliga insatser vid kris och katastrof.

En 12-årig pojke anmäldes försvunnen efter att han lämnat sitt hem klockan 07.40 under torsdagsmorgonen och sedan inte dykt upp i skolan. Under dagen, eftermiddagen och kvällen var flera polispatruller inblandade i sökandet.

– Han dök inte upp i skolan, och sedan dess har en sökinsats pågått, berättade Peter Kjällkvist, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Misstänker inget brott

Polisen misstänkte inte att något brott låg bakom pojkens försvinnande fick under dagen in flera tips. Bland annat har räddningstjänsten öppnat ett skyddsrum, men pojken hittades inte.

– Vi söker på jättemånga platser, alla platser han kan tänkas vara på, sade Calle Persson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Stor frivilliginsats under kvällen

Under kvällen har inledde också organisationen FIKK – Frivilliga insatser vid kris och katastrof ett sökande efter pojken. Deras insats samlade över 100 frivilliga.

– Vi har både folk i bilar och till fots som letar efter pojken, vi kommer bland annat att leta efter honom i trappuppgångar och andra utrymmen, sade Peder Shillerström, insatschef på platsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer