Polisen har tidigare letat efter den försvunna kvinnan vid en golfbana i Oxie. Foto: Johan Nilsson / TT

Polisen söker igen efter försvunnen Malmökvinna

Uppdaterad
Publicerad

Under den här veckan kommer polisen åter igen att söka efter den Malmökvinna i 30-årsåldern som varit försvunnen sedan en dryg månad tillbaka.

– Det är klart att ju längre tid som går, desto mer minskar chansen att hitta henne vid liv, säger Nils Norling, presstalesperson hos polisen.

Kvinnan sågs senast  24 september i sällskap med en man hon tidigare haft en relation med. Hon hade ansökt om kontaktförbud för honom, men begäran avslogs. Mannen är nu misstänkt för hennes försvinnande.

Några dagar efter hennes försvinnande spärrade polisen av ett område vid en golfbana i Oxie. Området söktes igenom med hjälp av bland annat hundar, hästar och helikopter. Dykare letade också igenom en liten sjö, men insatsen avslutades utan att kvinnan hittats. Sedan dess har också Missing people varit ute och letat.

Polisen är förtegen

Och nu ska alltså polisen göra en ny sökinsats. Men var och när vill man inte berätta, inte mer än att det förmodligen blir den här veckan.

– Vi har fått in information som gör ett nytt område intressant för oss. Men var det är vill vi än så länge hålla för oss själva., säger Nils Norling.

Detsamma gäller de fynd som polisen gjort. Inte heller här vill man berätta vad det är.

Man sitter häktad

Den misstänkte mannen sitter häktad för människorov. Han greps redan dagen efter att kvinnan anmäldes saknad. Han har hela tiden nekat till brott.

– Vi behåller den rubriceringen tills vi har information som ger anledning till en ändring. Samtidigt är det ju så att ju längre tiden går, desto mer minskar chansen att finna kvinnan vid liv., säger Nils Norling.

Så här såg det ut när polisen letade på golfbanan i Oxie:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.