Poliser i området ska skapa trygghet efter dödsskjutningen

Uppdaterad
Publicerad

Efter dödsskjutningen av två män i Helsingborg natten till påskdagen har polisen utökat sin bevakning i området.

– Många tycker så klart att det här är obehagligt, säger polisen Petter Tideman på plats.

– Nu står vi här för att samla information och vara trygghetsskapande. Tanken är att man med extra resurs och synlighet ska komma lite närmare medborgarna, säger Petter Tideman till SVT Nyheter Skåne.

Många samlades

Många nyfikna och oroliga boende samlades under förmiddagen och kunde samtala med poliserna.

– De tycker så klart det är obehagligt men de är glada över att vi är närvarande. Har man sett eller hört någonting så får man jättegärna ta kontakt med oss, säger Petter Tideman.

Det var strax efter midnatt som polisen larmades till Tränsgatan i Helsingborg. På platsen fann polisen två skottskadade män, som fick föras till sjukhus med ambulans. Männen ska ha suttit i en bil, när de sköts i bostadsområdet Fredriksdal i Helsingborg.

Bodde i Landskrona

De båda männen, 26 respektive 27 år gamla, fick mycket allvarliga skador och avled senare under natten. Båda männen var hemmahörande i Landskrona.

Efter dödsskjutningen av två män i bostadsområdet Fredriksdal i Helsingborg placerade polisen två patruller i området i trygghetsskapande syfte. Foto: Bernard Mikilic

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.