Ett område är avspärrat men polisen är förtegen vad insatsen handlar om. Foto: Anders Magnusson

Polisinsats vid bostad i Malmö: ”Rör sig om människorov”

Uppdaterad
Publicerad

Ett misstänkt grovt brott har begåtts i Malmöområdet Katrinelund. En polisinsats pågick på torsdagskvällen vid ett flerfamiljshus. på Eriksdalsgatan i området Katrinelund Malmö.

– Det är ett känsligt ärende och vi kan inte säga mycket i nuläget. Men vi kan bekräfta att det rör sig om människorov, säger Anna Göransson, pressinformatör hos polisen på fredagen.

Ett område spärrades av på platsen under torsdagskvällen.

– Det är en pågående förundersökning och jag vill påstå att vi är i ett intensivt skede i en pågående förundersökning, sa Rickard Lundqvist, pressinformatör hos polisen.

Polisen kunde inte gå ut med information om när de fick larmet. Men vid 03-tiden natten mot fredag hade polisen hävt avspärrningarna och var fortfarande förtegen om händelsen.

– Vi har haft tekniker där och är klara på platsen, men på grund av förundersökningssekretess går jag inte in på vad det handlar om, sa Magnus Lefèvre, vakthavande befäl vid polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.