Polisinsats pågår i köpstaden vid Svågertorp. Foto: Mikael Nilsson

Polisinsats vid Svågertorp – man omhändertagen

Uppdaterad
Publicerad

En polisinsats pågick vid Svågertorp, efter att en man väckt uppmärksamhet med sitt beteende. Personal och kunder utrymdes ur en butik och insatsstyrka kallades in. Mannen utreds nu misstänkt grovt olaga hot mot grupp.

Polisen larmades strax innan klockan 11 till en butik på Svågertorp i Malmö. En man ska enligt polisen ha uppträtt på ett sätt som väckt uppmärksamhet.

Hur har mannen uppträtt?

– Jag vill inte gå in på detaljer men det är på ett sätt som gjort att vi vill kontrollera mannen, säger Calle Persson, presstalesperson polisregion Syd.

Efter att polisen kommit till platsen för kontroll beslutades att utrymma kunder och personal ur en butik. Polis från insatsstyrkan beväpnad med förstärkningsvapen kallades till platsen.

Omhändertogs och fördes till sjukhus

Polisen uppger att mannen ska ha uppträtt på ett sätt som kan uppfattas som hotfullt. Mannen säkrades och omhändertogs av polisen vid 13-tiden. Mannen har förts till sjukhus, där det ska göras en bedömning om han behöver vård.

– Det vi kan säga är att det inte riktats hot mot någon, eller något. Det är mannens agerande som utreds. Exakt vad han gjort vill vi inte gå in på, säger Calle Persson.

Finns det någon brottsmisstanke?

– Det har upprättats en anmälan om grovt olaga hot mot grupp, så det vi ska göra nu är att utreda om mannens agerande kan ha utgjort det.

Rör det sig om en person som var känd av polis sedan tidigare?

– Nej. Vi vet vem det är nu, men han är inte känd av oss sedan tidigare.

Enligt polisen ska det inte varit någon fara för allmänheten på platsen under insatsens gång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.