Bärgningsfartyget Sanne A är nu på plats i Trelleborgs hamn för att genomföra en bärgning av den pråm som förolyckades under onsdagen. Foto: Gustav Röriksson

På fredag går polisen in i pråmen

Uppdaterad
Publicerad

Nu inleds den sista fasen i bärgningen av den förolyckade pråmen i Trelleborg. Men undersökningen av henne, där det finns en förhoppning att hitta den sista besättningsmedlemmen inuti, kan dröja tills på fredag.

Bärgningsarbetet har tagit tid i Trelleborg av den pråm som förolyckades för drygt en vecka sedan. Två personer räddades ur det iskalla vattnet i hamnbassängen men den tredje besättningsmedlemmen är fortfarande försvunnen. Under torsdagen kunde polisen meddela att bärgningsarbetet är i sin sista fas.

Pråmen ska tömmas på vatten

– Man kan säga att hon ska vändas och det hoppas man att man är klara med tidigt ikväll. Men sen ska hon också tömmas på vatten och det kommer att ta tid, ungefär fyra timmar. Efter det ska hon förtöjas säkert och sen är hon vår arena att undersöka, säger Ewa-Gun Westford, presstalesperson för polisregion Syd.

Ska inspekteras på fredagen

Under torsdagskvällen kunde polisen berätta att de inte kommer att söka igenom pråmen under torsdagen. Det sker först på fredagsmorgonen.

– Just nu håller den på att tömmas på vatten och det är klart först vid 22-tiden. Vi kommer därför att sätta en väktare på plats som ska bevaka pråmen för att sedan gå in först imorgon. Vi har begärt handräckning av räddningstjänsten, för att det är de som har kompetens och utrustning till det här. Vi kommer att starta med ett möte för att senare okulärt besikta pråmen. Efter det går vi in för att söka efter kroppen som vi tror finns där, säger Ewa-Gun Westford.

Efter det här kommer polisens tekniker att genomföra undersökningar på pråmen och hennes inre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.