Rån mot livsmedelsbutik utanför Svalöv

Uppdaterad
Publicerad

En livsmedelsbutik i Röstånga har rånats genom hot om våld mot personalen. Rånarna kom undan med en okänd summa kontanter och polisen söker i området efter två gärningspersoner.

– Det talas om en mörk bil, eventuellt är det den som de lämnat platsen i, säger polisens presstalesperson Katarina Rusic.

16.34 fick polisen in larm om ett butiksrån i Röstånga, strax utanför Svalöv.

– Två personer ska ha kommit in i butiken och fått med sig kontanter genom hot om våld med någon form av tillhygge innan de avvek från platsen i ett fordon, säger polisens presstalesperson Katarina Rusin.

Pågående polisinsats

Polisen är på plats med flera enheter och jagar de två misstänkta butiksrånarna i området.

– Vi arbetar intensivt med att försöka få tag på gärningspersonerna och har ett stort antal resurser som söker efter dem just nu. Vi är också på plats och hör personalen och söker även vittnen från händelsen. Röstånga är ett litet samhälle och de som har gjort iakttagelser vid den aktuella tidpunkten får gärna höra av sig till oss, säger Katarina Rusin.

”Allvarlig händelse”

Enligt Katarina Rusic ska ingen i butikspersonalen ha blivit utsatt för våld.

– Ingen ska ha kommit till skada rent fysiskt i samband med rånet, men det är såklart en allvarlig händelse och vi får se hur personalen hanterar det, säger hon.

Vid 20-tiden var polisinsatsen på platsen avslutad.

– Utredningen fortgår och vi är fortfarande intresserade av att få in tips om någon sett något som kan ha med det här att göra. Den som sett en mörk bil eller två personer som beter sig märkligt för gärna höra av sig till oss, säger Katarina Rusic.

Hon fortsätter:

– Vi har haft ett stort antal resurser som deltagit i insatsen, däribland hundpatrull. Nu går utredningen över till inre utredningsarbete. Vi har upprättat en anmälan om rån, men ingen är gripen i ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.