En man ska ha blivit rånad på eftertraktade fotbollsbiljetter under lördagsmorgonen. Foto: TT

Anmälde biljettrån – polisen lägger ner utredningen

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern anmälde att han blivit rånad på fotbollsbiljetter till matchen mellan Chelsea FC och Malmö FF, strax efter att han köpt dem. Nu har polisen lagt ner utredningen. Biljetterna har hittats i ett trapphus på Stadion.

Polisen kontaktades av mannen som uppgav att han vid 10-tiden på lördagsförmiddagen blivit rånad av två maskerade män med kniv.

Mannen uppgav att rånarna hotat mannen och tvingat till sig biljetter till Europa League-matchen mellan Chelsea FC och Malmö FF som spelas i på Stamford Bridge i London den 21 februari.

Biljetterna återfunna

Några dagar senare visade det sig emellertid att biljetterna hittats strax efter händelsen i ett trapphus på stadion.

– Det var några supportrar som hittade biljetterna i ett bevakat trapphus i stadion en kort stund efter att köparen köpt biljetterna. Vi är naturligtvis väldigt tacksamma mot supportrarna att de lämnade in biljetterna till oss, säger Peter Åhlander, kommunikationschef på Malmö FF.

Förundersökning nedlagd

Polisens förundersökningsledare lade ner förundersökningen under måndagen.

– Vi tror oss inte kunna styrka att brott begåtts i det här fallet, säger Lennart Bergergård, förundersökningsledare på Malmöpolisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.