Polisen hittade ett misstänkt föremål som de beskriver som en ”mindre fyrverkeripjäs eller liknande”. Foto: Anders Magnusson

Rättscentrum i Malmö avspärrat

Uppdaterad
Publicerad

En 18-åring har anhållits av polisen för försök till allmänfarlig ödeläggelse. Det här efter att Rättscentrum fått spärras av sent på söndagskvällen då ett misstänkt föremål hittades.

Polisen larmades till platsen vid 20.30-tiden på söndagskvällen. Då hade en misstänkt man setts vid Rättscentrum i Malmö.

– Vi fick ett samtal om att en man vid området beter sig mystiskt, säger Calle Persson, presstalesperson för polisen i region syd.  

Polisen tog sig till platsen och kontrollerade vad mannen gjorde. Därefter greps han. 

Misstänkt föremål hittat

Området kring Rättscentrum spärrades av. Polisen hittade ett misstänkt föremål som de beskriver som en ”mindre fyrverkeripjäs eller liknande”. Nationella bombskyddet kallades in för att undersöka föremålet som låg utanför ingången till Malmö tingsrätt. Men redan kort efter att bombskyddet anlänt hävdes avspärrningarna.

Under natten anhölls mannen misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Enligt polisen är det ”någon form av pyroteknik” som mannen placerat utanför byggnaden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.