Moras Mathias Bromé kör in i Malmö Redhawks målvakt Cristopher Nilstorp och Carl-Johan Lerby bakom Malmö Redhawks Fredrik Händemark Foto: Daniel Eriksson / Bildbyrån

Redhawks föll i förlängning

Inte så mycket effektivitet, men mycket energi och vilja. Det blev Moras segerrecept när laget stundade tillbaka efter lördags premiärförlust och rättvist besegrade Malmö med 2–1.

En match som avgjordes när Matt Bailey slog in pucken när 1.35 återstod av förlängningen.

Vilken skillnad det nu var på Mora jämfört med lördagens premiärmatch.

Laget sprudlade av energi och det märktes att spelarna bestämt sig för skärpning när det gäller snabba omställningar och full fart in i anfallszonen.

– Ja, vi spelade enklare och rakare jämfört med förra matchen, sade Moras lagkapten Adam Mashur till C More.

Mora dominerade den första perioden då Malmös målvakt Cristopher Nihlstorp storspelade och räddade sitt lag kvar i matchen.

”För ängsligt”

Malmös entré i matchen, och i årets SHL-säsong, kom efter 26 sekunder i andra perioden.

I powerplay fick Malmös återvändare Emil Sylvegård pucken när han stod helt ensam framför Moramålvakten Christian Engstrand. Då var lätt för honom att göra 1–0 och sitt första seniormål för Malmö. Viktigt för Emil Sylvegård att snabbt komma i gång med målproduktionen

– Det är alltid skönt att snabbt bidra med poäng. Men först handlar det om att jobba hårt och bidra med energi, sedan kommer poängen, sa Emil Sylvegård till C More.

Han var samtidigt missnöjd Malmös insats under de två första perioderna:

– Det är för nervöst för oss. Vi sprättar för mycket puck istället för att hålla i den och hjälpa varandra. Det är för ängsligt.

Bailey avgjorde

Den andra perioden blev spelmässigt jämn med ett effektivare Malmö som skapade de vassare målchanserna mot ett uddlöst Mora, som ändå lyckades kvittera strax före andra pausvilan. Då petade Andrew Rowe in pucken efter förarbete av Mathis Bromé och Michael Keränen.

I tredje perioden pressade Mora stenhårt och skapade långa anfall i offensiv zon. Resultatet av det kom dock först i efterföljande övertidsperiod.

När det bara återstod 1.35 av förlängningen slog Matt Bailey in 2–1 för Mora.