Foto: SVT

Rekordmånga på Iva – men färre inlagda på sjukhus totalt

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen rapporterade Region Skåne att 65 covidpatienter är inlagda på intensivvårdsavdelning på de skånska sjukhusen, vilket är en ny toppnotering.

Samtidigt fortsätter belastningen att minska på de andra covid-avdelningarna. 442 covidpatienter ligger på vårdavdelning, en minskning med 23 personer jämfört med torsdagen.

När det gäller intensivvård vårdas 23 personer i Lund, 20 i Malmö, 11 i Helsingborg, 9 i Kristianstad och 2 personer i Ystad.

Antalet nya konstaterade covidfall var under fredagen 993, en stor skillnad mot torsdagens 2 293 nya fall, men när det gäller rapporteringen av nya fall kan det finnas en viss eftersläpning i hur de redovisas.

Totalt har 87 524 personer smittats i Skåne sedan pandemin bröt ut. Och fram till den 13 januari har 983 personer avlidit i Skåne med covid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.