• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Foto: Arkiv

Reno Norden har ansökt om konkurs

Det norska bolaget Reno Norden har den 18 september ansökt om konkurs. Företaget är en av tre entreprenörer som VA Syd har avtal med i bland annat Burlöv och Malmö. Men enligt VA Syd själva påverkar inte konkursbeslutet avfallshanteringen i Skåne.

Den 18 september ansökte Reno Norden A/S om konkurs. Det svenska, danska och norska bolaget fortsätter sin verksamhet, enligt ett pressmeddelande från VA Syd.

Reno Norden sköter avfallstjänster åt Malmö stad, Burlövs kommun, Vellinge kommun, Ängelholms kommun och Eslövs kommun.

Bolaget uppskattar själva att de står för 15 procent av den svenska marknaden för avfallsinsamling.

Rullar vidare som vanligt

Enligt Annika Sevrell som är avdelningschef för avfall på VA Syd rullar verksamheten i Skåne vidare trots konkursen.

– Det svenska bolaget sköter sin fortsatta verksamhet, så det finns ingen anledning till oro för kunder att de inte ska få sitt avfall hämtat, säger Annika Sevrell.

– Vi har ju kontinuerlig kontakt med dem och just nu fungerar det precis som vanligt, men jag kan givetvis inte garantera något för framtiden.

Kan det komma att förändras längre fram?

Vi följer den här utvecklingen, jag vill inte spekulera i  det. För vidare frågor hänvisar jag till Reno Norden, säger Annika Sevrell.

Ingen oro för sophämtningen

Reno Norden sköter bland annat hämtningen av hushållssopor i Ängelholm, men Cecilia Holmblad, renhållningschef på NSR tycker inte ängelholmarna behöver oroa sig för utebliven sophämtning.

– Det ska de inte bli, jag känner mig trygg i att soporna kommer bli hämtade, det finns en massa olika alternativ, men det är ingen idé att spekulera i. Om det skulle bli så är det en konkursförvaltare som går in i första läget, säger hon. 

Bolaget inväntar nu ytterligare information från Reno Norden.

– Vi känner att de informerat oss i alla stegen. Vi har en intern plan för hur vi ska hantera detta men vi måste få mer information om vad Reno Norden om vad som har hänt och det räknar vi kallt med att vi får.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer