Riksväg 19 åter öppen efter lastbilsolycka

Uppdaterad
Publicerad

Riksväg 19 mellan Ystad och Tomelilla fick stängas av i flera timmar efter en olycka med en lastbil under natten mot torsdagen. Lastbilen körde av vägen och området fick saneras.

Olyckan hände mellan Ystad och Tomelilla, i höjd med Benestad. Lastbilen körde av vägen och la sig på sidan. I samband med händelsen började lastbilen läcka drivmedel och området fick saneras. Vägen stängdes av i båda riktningarna och först vid 18-tiden på kvällen kunde trafiken släppas på igen.

Fortsatt halt

SMHI har tagit bort klass 1-varningen för Skåne. Dock varnar Trafikverket för att det är fortsatt halt på vägarna i framför allt nordöstra Skåne. Det finns också rapporter om att träd fallit över ett antal vägar, vilket också påverkar framkomligheten.

Under onsdagskvällen blev flera tusen hushåll strömlösa i norra Skåne. Enligt Eon rörde det sig om ett tekniskt fel som åtgärdats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.